Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nesretan poraz Emsdettena, Halilbegović umalo kreirao preokret

falcoSinoć je odigran jedan meč njemačke rukometne Bundeslige u kojem je Hannover sa 28:27 savladao TV Emsdetten našeg Faruka Halilbegovića. Hannover je očekivano furiozno otvroio meč pa je poveo sa 7:1 u 12. minuti. Do kraja poluvremena Emsdetten se ipak budi i uspijeva do odmora smanjiti prednost domaćih na dav gola razlike, bilo je 13.11.

Početak drugog dijela Hannoveru je donio ponovo priliku da se odlijepi na pet razlike, bilo je 17:12 u 35. minuti. Međutim, TVE se nije predavao, već je stizao prednost domaćih, pa je naš Halilebgović u 48. minuti pogodio za 21:20, a dvije minute kasnije Emsdetten je i preokrenuo te poveo sa 22:21.

Posljednjih deset minuta se igralo gol za gol gdje su domaći vodili, a gosti izjednačavali. U posljednju minutu se ušlo sa rezultatom 27:26 za Hannover, a Faruk Halilbegović 50 sekundi prije kraja meča pogađa za 27:27. Međutim, doslovno u posljednjoj sekundi Torge Johannsen pogađa za 28:27 i veliko slavlje domaćih.

Domaće je predvodio Crnogorac Vaško Ševaljević sa osam golova, dok je golman Nikolai Weber sakupio 21 odbranu. Kod TVE Janko Božović je postigao šest golova, dok je naš Faruk Halilbegović dodao pet, s napomenom da je četiri gola postigao u drugom dijelu i to vrlo bitnim momentima kada se stizao rezultat, te već pomenuti gol za 27:27. 

 

scsport.ba/visoko.co.ba