Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šarić i Alibegović u posjeti Centru za promociju arheološkog turizma

saric osmanagicMinistar za kulturu Kantona Sarajevo Ivica Šarić posjetio je 15.03.2014. Centar za promociju arheološkog turizma na Baščaršiji. Direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić je prezentirao ministru aktivnosti Fondacije nakon njegove posljednje posjete u ljeto 2013. arheološkim lokacijama u Visokom.

Ministar Šarić je izrazio svoju punu podršku radu Fondacije i zadovoljstvo što je Centar lociran u srcu stare gradske jezgre Sarajeva gdje je i najveća koncentacija turista koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

——————————————————————————————————————————-

Centar za promociju arheološkog turizma na Baščaršiji posjetio je 15. marta 2014. bivši načelnik Visokog i direktor Centrotransa za Visoko i Kakanj gospodin Munib Alibegović. On je čestitao uposlenicima Fondacije i njenom direktoru Semiru Osmanagiću otvaranje Centra i poželio uspješan rad. Pri tome je pokazao interes za aktivnosti i otkrića Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” tokom sezone 2013.

Fondacija je dogovorila s direktorom Alibegovićem da tokom 2014. Centrotrans bude ekskluzivni prijevoznik za volontere, stručnjake i goste Fondacije koji posjećuju arheološke lokacije kao što su Podzemni labirint Ravne, Bosanska piramida Sunca i tumulus u Vratnici.

Posted in BiH