Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

5. Federalno prvenstvo u sobnim D1 modelima

aeromodelari federalno takmicenje u visokom5. Federalno prvenstvo u sobnim D1 modelima uspješno je održano u organizaciji AK Izet Kurtalić iz Visokog i Vazduhoplovnog/zrakoplovnog saveza FBiH. Sportska sala MSŠ Hazim Šabanović je ponovno bila mjesto okupljanja zaljubljenika aeromodelarskog sporta. Ovo takmičenje predstavlja krunu dvomjesečnog rada polaznika projekta MALA ŠKOLA AVIJACIJE koja se već tradicionalno godinama provodi u bh. aeroklubovima prvenstveno u radu sa osnovcima. 

Učestvovala su 34 takmičara (25 juniora i 9 seniora) u 10 ekipa, a od aeroklubova prisutni su bili: AK Zenica, AK Sarajevo, AK Krila Sarajeva, AK Ilidža, AK Izet Kurtalić Visoko i prvi puta AK Tuzla.

U pojedinačnoj konkurenciji za juniore, najbolja je bila domaća takmičarka Melika Šahinović, dok je ekipno najbolja bila ekipa AK Sarajevo 2. U konkurenciji seniora, najbolji je bio Vjenčeslav Kukić iz AK Sarajevo 1.

U ovoj takmičarskoj sezoni predstoje još dva takmičenja i to Kup grada Zenice u Zenici te Državno prvenstvo u Sarajevu u mjesecu oktobru.

TV Vinet/Visoko.co.ba