Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Povratak Klasa na velika vrata

klas psenicaDanas je željeznicom u silose bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo dopremljen voz pšenice. Zbog dužine kompozicije, vagoni su se u krug Klasa dopremali u nekoliko navrata. Radi se o isporuci od preko 1000 tona ove osnovne sirovine za proizvodni program Klasa.

„Nastojat ćemo čim prije uposliti što je moguće veći dio kapaciteta Klasa, a ovo je naš prvi korak ka tom cilju. To je preduvjet da visokokvalitetne Klasove brandove kao što su Zlatni puder, Klasovo brašno, Klasova jufka, Bosanski lokum, Sarko, Jaro, Tahan halva, Klasov hljeb, zatim Klasove tjestenine, kafa Saraj, vratimo na prodajne police”, riječi su Rusmira Hrvića, direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Klas spada među ponajbolje bosanskohercegovačke brandove uopće sa tradicijom od 114 godina uspješnog poslovanja u prehrambenoj industriji, savremenom tehnologijom, sistemom za kontrolu sigurnosti hrane, te velikim pekarskim znanjem i kvalitetom proizvoda, višestruko nagrađivanih širom svijeta.

Kvalitet Klasovih proizvoda potvrđen je i certifikatima kao što su ISO 9001:2000, HACCP, ISO 14001:2005 i HALAL.

Klas – hrana puna ljubavi!