Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvaranje Lokalnog volonterskog servisa 31.03.2014.

lvs logo0 velikaUdruženje „Damar omladine“ obavještava sve sugrađane sa područja općine Visoko da se Lokalni volonterski servis otvara 31.03.2014. godine u sklopu kancelarija Udruženje na adresi: Bakračeva br.1 (Zgrada BTS-a) u Visokom.

Lokalni volonterski servisi (LVS) su strukture koje razvijaju volonterizam u svojim lokalnim zajednicama u skladu sa osnovnim principima volonterskog menadžmenta. Specijalizovani su za registrovanje zainteresovanih osoba za volontiranje te njihovo upućivanje u organizacije i/ili institucije koje imaju potrebu za određenim profilom volontera.

Organizacije civilnog društva koje u svom sastavu imaju lokalne volonterske servise, razvijajući ove strukture jačaju svoje kapacitete za rad sa volonterima, obogaćuju svoje programske aktivnosti te istovremeno volontiranjem doprinose razvoju svoje lokalne zajednice.

O aktivnostima Loklanog volonterskog servisa, random vremenu, kao i osobama koje će da vode isti bit će na samom otvaranju.

Udruženje “Damar omladine” je u potpunosti spremno za otvaranje pomenutog servisa i smatramo da će mladi sa područja naše općine maksimalno da koriste usluge koje će biti pružane od strane uposlenika LVS.

Napominjemo mlade da će više informacija o LVS kao i svim budućim dešavanjima biti na FB I Web stranici našeg udruženja.

Projekt je podržan od strane Omladinskom Komunikativnog Centra – OKC iz Banja Luke kao i od Međunarodnog centra Olof Palme.