Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obilježen Dan rijetkih bolesti

xy i damar omladine visokoAsocijacija XY, Udruženje “Damar omladine” zajedno sa mladima Srednje zubotehničke škole iz Sarajeva su 28. februara zajedno s organizacijama iz 84 druge zemlje širom svijeta, obilježili Dan rijetkih bolesti.

Uposlenici i volonteri Asocijacije zajedno s aktivistima YSAFE BiH mreže zajedno sa predstavnicima Udruženja ‘Dajte nam šansu’, te njegovim korisnicima, djeci oboljeloj od rijetkih bolesti i djeci s intelektualnim poteškoćama uručili igračke i školski pribor.

Udruženje “Damar omladine” se zahvaljuje svim učenicima/icama OŠ “Safvet-beg Bašagić” kao i učenicima/icama OŠ “Kulin ban”, školskim kolektivima i profesorima/icama  na solidarnosti, doniranim igračkama i školskom priboru.

Ovim putem, osim školarcima se zahvaljujemo svim direktorima i direktoricama Javnih ustanova u Visokom na podršci pri realizaciji i implementaciji naših projekata.

S obzirom da su i nakon 28.02.2014. godine psitizale donacije u igračkama i  školskom priboru, drugi dio donacija smo odlučili donirati Dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama koji se nalazi u Visokom.