Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Takmičenje u spelovanju

medresa spelovanjeU subotu, 22.02.2014. godine, sa početkom u 9 sati u školskom amfiteatru Medrese “Osman ef. Redžović” održano je takmičenje „Spelling bee“. Takmičenje se održavalo pod pokroviteljstvom američke ambasade. U medresi je ovakav vid takmičenja postao tradicija što svakako doprinosi boljem razumijevanju i učenju engleskog jezika.

Na samom početku takmičenja učenicima se obratila profesorica engleskog jezika u medresi prof. Amela Šahinović koja se zahvalila učenicima na velikom prisustvu, a takmičarima na hrabrosti. Nakon profesorice, učenike i takmičare sa propozicijama takmičenja je upoznala Sumejja Šabić, učenica četvrtog razreda medrese. Takmičari su bili podijeljeni u dvije polufinalne grupe, mušku i žensku.

U finale su ušli po 10 najboljih takmičara iz obje grupe. Takmičenje je bilo eliminatornog tipa. Tok takmičenja nadzirala je tročlana komisija sačinjena od učenika. Nakon zanimljivog nadmetanja pobijedili su najbolji i to ovim redom: pobjednik odnosno prvoplasirani učenik je bio Ibrahim Bilčević, učenik drugog razreda, drugoplasirana učenica je Anisa Berbić, takođe učenica drugog razreda, a trećeplasirana takmičarka je Zejneba Mahmutović, također učenica drugog razreda.

Prvoplasirani i drugoplasirani takmičari su ostvarili plasman na regionalno takmičenje koje će biti održano u Sarajevu. Čini se da su učenici drugih razreda najozbiljnije shvatili ovo takmičenje te su se i pripremali. Pobjednicima čestitamo i želimo im mnogo sreće u nastavku takmičenja.