Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pohvale ministru Kurtešu

specijalci-policijaGeneralni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakako ocijenio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH pokazalo puni stepen profesionalnosti i odgovornosti kako prema građanima koji su 7. februara protestvovali nezadovoljni trenutnom socio-ekonomskom situacijom u BiH, tako i po odnosu zaštite državnih institucija i zaštite ustavno-pravnog poretka BiH.

– Zahvaljujemo se Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BiH, na čelu sa ministrom Predragom Kurtešom koji je smoinicijativno djelovao te tako zaštitio instituciju Predsjedništva BiH i sve ostale institucije smještene u tom objektu, od njenog potpunog uništenja. Opravdani zahtjevi građana iskorišteni su od strane nekolicine koja je vandalizmom, rušenjem i paljenjem zgrade Predsjedništva, a na kraju i zastave BiH pokazala svoje stvarne naume u unošenju nemira, straha i na kraju rušenja ustavno-pravnog sistema BiH. Na sve to pripadnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su zavidan nivo profesionalnosti i odgovornosti kakvim bi se ponosile sve zemlje članice Europske unije – ocijenio je Plakalo u saopćenju za javnost.

Također je zahvalio i pripadnicima specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo, koji su herojski podnijeli nemila dešavanja a da pritom nisu upotrijebili zadnji stepen sile, a po pravilu imali su sve preduslove za takvu odluku.

Na kraju je naglasio svoju podršku mirnim opravdanim, demokratskim i zakonskim protestima građana Sarajeva i ostalim građanima širom BiH.

Fena/Visoko.co.ba

Posted in BiH