Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Oko 200 građana mirno protestiralo u Zenici

protesti zenica 2402Oko dvije stotine nezadovoljnih građana, najviše nezaposlenih i penzionera, protestiralo je danas u Zenici. Krenuli su s Trga Alije Izetbegovića, okupljališta svih dosadašnjih protestnika, te nastavili mirnu šetnju centrom grada. 

Prolazeći glavnom gradskom šetnicom i Titovom ulicom do zgrada Općine Zenica i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, pozivali su ostale građane da im se pridruže. 

Predstavnici Plenuma građana, prije polaska u protestnu šetnju su pozvali građane da se sutra ranije okupe na istom mjestu i upute se pred zgrade Općine i Kantona, gdje će biti održane sjednice Općinskog vijeća i kantonalne skupštine.

Skupštinskoj sjednici će prisustvovati i predstavnici Plenuma građana jer očekuju da poslanici usvoje njihove zahtjeve koje je podržao Kolegij Skupštine.

Jedan od sedam zahtjeva je ostavka kantonalne vlade. Predstavnici Plenuma građana su tokom današnjeg okupljanja naglasili da ne odustaju ni od jednog zahtjeva, ali i da insistiraju da Vlada hitno isplati novac pojedinim kategorijama socijalno ugroženih građana kojima isplate kasne. 

Fena/Visoko.co.ba/Foto:Zenicablog