Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izražavamo duboku ogorčenost na aktivnostima koje se vode na tkz. “reformi javnog sektora”

jkp visocicaOvim putem želimo da kao sindikat uposlenika JKP “Visočica” d.o.o. Visoko obavijestimo OV, općinsku Načelnicu i cjelokupnu visočku javnost da izražavamo duboku ogorčenost na aktivnostima koje se vode na tkz. “reformi javnog sektora” koja na najdirektniji način uništava sve što je do sada napravljeno entuzijazmom i radom uposlenika ovog preduzeća. Donošenje Odluke o preregistraciji preduzeća kao u skladu sa “reformom javnog sektora” i pratećih akata, smatramo štetnim i neprovodivim za preduzeće i uposlenike direktno, te indirektno za građane općine Visoko.

Želimo da kao Sindikat uposlenika damo punu podršku direktoru Erminu Dlakiću i kažemo da njegovu ostavku ne prihvatamo, a od vijećnika  OV i Nadzornog odbora koji su bez ikakvih argumenata i zbog ličnih interesa podržali nezakonite i nelegalne aktivnosti, upravo oni iz moralnih razloga podnesu ostavke.

Kao sindikalna organizacija obaviještavamo sve institucije, javnost i građane općine Visoko da ćemo iskoristiti sve zakonske mogućnosti u ostvarivanju svojih prava i nećemo dozvoliti da nam propali političari i oni koji su u politiku ušli zbog ličnog interesa uništavaju jedino državno preduzeće koje u potpunosti ostvaruje funkciju od društvenog interesa i pozitivno posluje.

I dalje se nadamo i vjerujemo da postoji dovoljno snage da se ne dozvoli samovolja pojedinaca za provođenje nezakonitih i nelegalnih radnji te pozivamo na razumijevanje i vraćanje procedura i akata u zakonske okvire.

Pozivamo općinsku Načelnicu i vijećnike, nadležne službe, da predložene akte ponište i pomognu u daljem dobrom radu JKP “Visočica” Visoko.

Vjerujemo u državu i njene institucije, pozitivne političke namjere, građane općine Visoko kao i sve dobronamjene ljude, uključite se i pomozite nam u zaštiti opštedruštvenog dobra i opštedruštvenog interesa, jer sada nam je u Visokom najpotrebniji ovaj čin.