Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akcija sakupljanja igrački i pribora za djecu sa posebnim potrebama

damar omladineAsocijacija XY povodom obilježavanja Dana rijetkih bolesti, koji se obilježava 28. u mjesecu februaru, u saradnji sa Srednjom zubotehničkom školom, Udruženjem “Damar omladine” i svim volonterima, pokrenula je akciju sakupljanja igrački i pribora za djecu sa posebnim potrebama Udruženja „Dajte nam šansu“.

Kako smo već spomenuli, prikuplja se razni materijal, poput igračaka za sve uzraste, bojanki, sveski, bojica i ostalog pribora. Akcija će trajati do 28.02.2014. godine. 

Akcija će biti medijski propraćena i sadržat će online kampanju dizanja svijesti o Danu rijetkih bolesti.

Udruženje “Damar omladine” je odabralo da lokacije sakupljanja u Visokom budu u dvije osnovne škole, “Kulin ban” i “Safvet-beg Bašagić” kao i prostorije udruženja “Confero” (bivše prostorije Udruženja “Damar omladine”).

Škole smo namjenski odabrali kako bi se naša djeca solidarisala sa djecom iz udruženja “Dajte nam šansu” kao i pomogla sam rad pomenutog udruženja, a prostorije udruženja “Confero” će biti dostupne za sve ostale koji žele da se priključe akciji na taj način što će ostaviti neku od igračkih, bojanku, svesku ili bojice u kutiju predviđenu za pomoć.

Udruženje “Damar omladine” se zahvaljuje direktorima i kolektivima dvije osnovne škole kao i Udruženju “Confero” na nesebičnoj podršci kako ove akcije tako i samog rada našeg udruženja.