Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ekipa BHRT-a u radnoj posjeti Bosanskoj dolini piramida

bhrt piramidaProjekt istraživanja Bosanske doline piramida koji provodi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” osim što privlači veliki broj zainteresiranih i turista, redovno zaokuplja i medijsku pažnju. Fondacija se, među rijetkim u regionu, ali i šire, može pohvaliti činjenicom da je bosanske piramide do sada predstavila putem nebrojeno mnogo televizijskih, radijskih i internet stranica, a priloge i dokumentarce o ovom arheološkom fenomenu u srcu Bosne i Hercegovine napravile su najpoznatije svjetske i evropske TV kuće.

Stoga nam je uvijek drago kada nam u posjet dođu predstavnici medija koji nam svojim emisijama i tv prilozima pomažu da široj javnosti predstavimo dosadašnje rezultate istraživanja i planove Fondacije za budućnost.

U radni posjet prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne ovaj put boravila je ekipa emisije “Konačno petak” BHRT-a. Ova zabavna emisija kolažnog tipa stekla je veliki broj poklonika, a za potrebe emitiranja nove epizode ekipa BHRT-a prikupila je i snimila informacije o načinu obilaska labirinta, radnom vremenu i turističkim vodičima koje je Fondacija obučila za rad s turistima.

Osoblje Fondacije upoznalo je goste s činjenicama o megalitnim blokovima, visokoj koncentraciji negativnih iona koji izuzetno blagotvorno djeluju na ljudski organizam, trendu rasta broja stranih, ali i domaćih posjetitelja lokacijama u Visokom i svim ostalim informacijama o ovoj bosanskohercegovačkoj atrakciji.