Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlado ZDK, sad znamo da nas varaš

batman-logoDok se u Kantonu Sarajevo i dalje svakodnevno blokira jedna od najfrekventnijih saobraćajnica, u Unsko-sanskom i Tuzlanskom kantonu već se manipulira imenima mandatara, a čijim prethodnicima je potpisan svršetak mandata, u Zeničko-dobojskom kantonu uslijedio je najduži vremenski raspon od zasijedanja skupštinskog Kolegija (17.2.) do zakazivanja održavanja Skupštine ZDK-a (25.2.), što naravno nije slučajnost.

Na narednoj Skupštini ZDK predviđeno je „razmatranje ostavke Vlade ZDK sa iznalaženjem načina obezbjeđivanja kontinuiteta rada izvršnih organa vlasti s ciljem sprečavanja potpune blokade rada svih organa i institucija Zeničko-dobojskog kantona. U samom „sročavanju“ ove tačke dnevnog reda može se prozrijeti trenutno razmišljanje u SDP-ovaca ZDK-a „drži vodu dok majstori (čitaj demostranti) odu“. Već prijete da će, ako ode sadašnji premijer, doći u pitanje „kontinuitet rada izvršnih organa vlasti“ kao i do „potpune blokade rada svih organa“. SDP-ovci u ZDK i dalje žive u iluzijama da imaju podršku birača koju su izgubili proteklih mjeseci kao rezultat svojih pojedinačno idiotskih i (ne)političkih postupaka.

Te skrivene namjere zvane „proizvođenje tehničkog mandata do izbora“ u kojoj će i dalje ubirati plate i čekati oktobar da „narod odluči“ javno je iznio Senaid Begić, predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Skupštini ZDK u sinoćnjoj emisiji FTV „Odgovorite ljudima“. Otkrivajući „kovanje planova SDP-a“ i odgovorio je ljudima, a naročito onima koji se okupljaju ispred zgrade Vlade ZDK-a i putem plenuma traže pravdu za građane svih dvananest općina Kantona.

Još samo da premijer ZDK-a i njegovi ministri „stisnu“ i da podnesu zahtjev za „bijeli hljeb“ (za 6 ili 12 mjeseci, svejedno je), e to će biti prava bomba. Umišljeni u svojoj političkoj poziciji (ooo, lijepa li si foteljo moja) nisu ni svjesni da ovaj narod zna prepoznati hoštaplera i da se može ponoviti scenarij, nažalost, mnogo gori od prvoga. I ko će onda preuzeti odgovornost za dešavanja? Zato, narod prepoznaje da u Vama nema istinskog patriotskog socio-građanskog opredjeljenja i da vas samo rajsnegla može otjerati iz fotelje premijera i ministara.

Zato poslanici u Skupštini ZDK, bar ovaj put ubacite malo pameti i to svako u svoju glavu. Narodu je dosta nadobudnosti, varanja, zagovaranja i nema više političkih heroja koji tobože razgovorima sa demonstrantima tvrde da „sve razumiju i podržavaju“ i da nema odgovornosti za „7 mjeseci rada“. Pa samo politički neisfurane persone preuzimaju fotelje nakon unutarstranačkog šikaniranja i zloupotrebljavajući službeni položaj dozvoljavaju neškolovanim savjetnicima da vrijeđaju načelnike drugih stranačnih opredjeljenja.

Sadašnja vlasti Zeničko-dobojskog kantona, pa-pa.