Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pismo prijatelju

jasmin mujanovic1Mom drugu Senaidu Begiću, šefu kluba SDP-a u Skupštini ZDK, a povodom gostovanja na FTV u emisiji ‘Odgovorite ljudima’:
Senaide, nije tačno to što si rekao, to da je bivši Premijer ZDK Fikret Pljevljak dao ostavku ! Znaš i sam da nije Senaide ! Znamo obojica da nije, obojica smo članovi Predsjedništva SDP ZDK i znamo da to što si izjavio nije tačno. Znaju to i svi drugi bliski SDP-u ZDK. Svi znamo šta je posrijedi. Fikreta Pljevljaka je na najperfidniji mogući način smijenio Predsjednik SDP ZDK Mirsad Mešić, podržan od strane nekolicine SDP poltrona koji mu se iz ličnog interesa i u strahu za gubitak sopstvene pozicije i fotelje nisu htjeli suprostaviti. A znamo i iz kojih interesa je Mirsad Mešić izdejstvovao smjenu Fikreta.

To je bio NAJNESOCIJALDEMOKRATSKIJI način rada u SDP ZDK, a koji u svom vladanju SDP-om obilato baštini Predsjednik, kojeg lično doživljavam kao Staljinistu. Tebe ne ubrajam u te poltrone, ali zato bar reci istinu. ISTINA je najmočnije oružje kojim se i pobjeđuje i brani od napada. ISTINA je jedino što može spasiti SDP ZDK od propasti. Ali i SDP BiH, koji ujedno ima i potrebu za reorganizacijom iznutra. Ali, za pravom, istinskom, reorganizacijom i socijaldemokratizacijom. Nema više opravdanja. Nema laganja i umotavanja stvari, niti zbog bilo kakvih magaraca, niti zbog fotelja. ISTINA je ono sa čime treba izaći pred NAROD/GRAĐANE/BIRAČE.

Nisi rekao ISTINU Senaide!

Pa ako TI lažes u Mešićevu korist, onda i nije čudo zašto nam se dešava apsurd za apsurdom, npr koaliramo sa fašistima SDP-HSP, ljevica i ultra desnica, pa sa SDA, pa Lijanom, zatim SBB, pa sa HDZ, na kraju ni sa kim, a opet sa svima. I onda se kao stranka pretvorimo u BoŠnjački lonac. Pa dobijemo BOŠNJAČKO PROLJEĆE. Svega ima, a Ideologije NIGDJE. Ideološki smo se potpuno urušili. Ideologija ne postoji. Magarci nam kolo vode, nema pravde, poštenja, demokratije. IDEJA je umrla, ne postoji, samo puka borba za VLAST i FOTELJU. To je prava slika SDP ZDK. Zato nam se dešava to da nas narod RUŠI i to revolucionarnim metodama, koje bi trebale biti svojstvene nama, ljevici. Do sada je kroz istoriju čovječanstva upravo ljevica bila ta koja je dizala revolucije, demonstracije itd… i tako rušila totalitarne sisteme, vladare i diktatore. Ovo je presedan u svijetu da, građani/demokrate/ socijala ruši SOCIJALDEMOKRATE sa vlasti. A to je zato što od ideologije imamo samo onoliko koliko stoji u nazivu stranke kojoj obojica pripadamo. I želimo li opstati, moramo se prestati lagati, javno pogledati u oči i reći ISTINU i sebi i narodu. Samo ISTINA. Sve drugo je ličnointeresdžijska ubleha, svojstvena Zlatkolagumdžijevskim klonovima, zbog koje evo plaćamo ceh.

Nemoj biti dio toga, bori se ISTINOM, pa nek glava leti!!!