Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kemal Mušinbegović novi predsjednik OO SBB-a Visoko

kemal musinbegovicSuprotno manipulacijama i dezinformacijama, odnosno željama pojedinica unutar OO SBB-a kao i drugih stranaka kojima odgovara lojalnost aktuelnog rukovodstva ove stranke, novi predsjednik OO SBB-a Visoko od večeras je Kemal Mušinbegović, što je potvrda svih naših ranijih pisanja. Na sastanku koji je održan u novim prostorijama stranke, a koje će uskoro biti stare, Mušinbegović je i zvanično potvrđen za novog predsjednika. Kako saznajemo jedina tačka dnevnog reda održanog sastanka je bilo imenovanje novog predsjednika, koji je od strane viših instanci u stranci izabran još i ranije, a večeras je to prezentovano i članovima općinskog odbora. U narednim danima bit će formiran i potpuno novi Izvršni odbor stranke, a već od sutra novi predsjednik stranke započinje opširnu akciju obnavljanja i oživljavanja mjesnih odbora.

Podsjećamo Kemal Mušinbegović je bio kandidat SBB-a za načelnika na prošlim lokalnim izborima i završio je kao drugi po broju osvojenih glasova od sedam kandidata. Na formiranju OO SBB-a Visoko 2010. godine Mušinbegović je umalo i tada postao predsjednik stranke jer je dobio dvadesetak glasova manje od Đemila Ugarka osnivača ove stranke u Visokom. Nakon što je prošlog mjeseca objelodanjeno da Ugarak više neće biti predsjednik u utrku za prvog čovjeka stranke ušla su tri aktuelna vijećnika (Nevzeta Begić, Vahid Ramić, Jasmin Omanović) i Kemal Mušinbegović. Postojali su razni lobiji i interesi u borbi za mjesto predsjednika da bi na kraju povjerenje Zenice i Sarajeva dobio Mušinbegović.

Nakon najnovijih dešavanja u OO SBB-a Visoko ostaje otvoreno pitanje statusa aktuelnih vijećnika i ostalih kadrova koji su na strani Đemila Ugarka koji je imao drugačije planove po pitanju izbora novog predsjednika. Visočki SBB u odnosu na ostale gradove u ZDK je nakon Zenice ostvario najbolje izborne rezultate kako na Općim izborima 2010. godine, tako i na proteklim lokalnim izborima 2012. godine.

Visoko.co.ba će sutra objaviti opširniji intervju sa novim predsjednikom OO SBB-a Visoko Kemalom Mušinbegovićem koji smo uradili odmah nakon završetka sastanka na kojem je i zvanično postao novi, treći, predsjdnik ove stranke u Visokom u protekle tri godine.