Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki gimnazijalci pokrenuli portal znanja

visoko.co.baDragi naši,
odlučili smo da pokrenemo projekt pod nazivom „UnoLearn“ čiji je cilj razmjena znanja putem interneta te rješavanje problema iz predmeta Matematike, Informatike i Fizike. Ideja za ovaj projekt je došla od tri učenika Gimnazije „Visoko“ u Visokom. Stranicu smo otvorili i ubrzo dostigli 50-ak pregleda. Zbog toga smo nastavili raditi dalje. Također smo uspjeli stupiti u kontakt sa mnogim stranicima sličnim našoj i ljudima koji već odavno uspješno podučavaju učenike putem interneta.

Naš projekt je dobio podršku i od strane profesora informatike Adina Begića, ali i od ostalih profesora naše škole. Odlučili smo da projekt pomjerimo za stepenicu više i uključimo što više učenika iz različitih škola. Trenutni tim UnoLearna čine učenici drugih i trećih razreda Gimnazije „Visoko“. Naš cilj jeste da vam pomognemo u rješavanju problema iz već spomenutih predmeta. Također, pored raznih zadataka postavili smo lekcije i dodatna pojašnjenja kako bismo unaprijedili i dodatno obogatili znanje naših posjetilaca. Pored učenja stranica nudi i zanimljivosti iz oblasti nauke, tehnike te razne savjete kako unaprijediti načine učenja. Vaša pitanja, zadatke koje ne možete sami riješiti ili lekcije iz kojih želite dodatna pojašnjenja možete slati na naš email info@unolearn.com ili postavljati direktno na stranici putem našeg foruma. Postavili smo sebi cilj da vam sa nama put do znanja bude lagan i zabavan.

Na našoj stranici radimo videotutorijale iz informatike, a uskoro bismo trebali početi snimati videoinstrukcije za matematiku i fiziku. Trenutno smo u procesu nabavke dodatne opreme za snimanje videomaterijala.

Stranica još uvijek zahtijeva doradu i dopunu te ovim putem pozivamo sve zainteresovane učenike kao i profesore koji žele sudjelovati u ovom projektu da nam se jave na email adresu. Također pozivamo sve koji nam žele pomoći i donirati sredstva za nabavku dodatne opreme da nam se jave.

Tim UnoLearn.

Kontakt informacije:
info@unolearn.com
Ahmed: ahmed@unolearn.com
Anesa: anesa@unolearn.com
Kanita: kanita@unolearn.com
Link naše stranice:  http://www.unolearn.com