Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečano otvorena nova kuglana u Visokom

Otvorenje kuglane visoko.co.ba

Danas je u prostorijama Kuglaškog kluba “Bosna” Visoko, koje se nalaze u sklopu KSC “Mladost” Visoko, svečano otvorena nova kuglana koja je početkom ove godine zasijala na mjestu stare, dotrajale kuglane koja je, iako u lošem stanju, odgojila odlične sportiste kuglaškog sporta.

Manifestacija koja je počela u 14:00 sati okupila je mnoštvo Visočana koji već dugi niz godina prate rad KK “Bosna” Visoko, a u okviru svečanosti dodijeljene su i nagrade i zahvalnice za sve one koji su pomogli u postavljanju ove nove kuglane sa 4 staze, koja je napravljena po najvećim evropskim standardima. Također, prisutnim se obratio i trener kluba Salko Lukhodžić, koji je prema mnogima najzaslužniji za otvorenje ovakvog jednog sportskog objekta, a gospodin Lukhodžić je prisutnima kazao kako se nada da će ova, kao i stara, kuglana donijeti mnoge dobre rezultate i da će iznjedriti mnogo dobrih kuglaša, ali i kuglašica koji će sutra biti ponos našeg grada, ali i države Bosne i Hercegovine.

Nakon dodijeljenih nagrada za sve koji su pomogli u izgradnji i rekonstrukciji, te za najbolje igrače, prisutnima se obratila i načelnica općine Visoko, gospođa Amra Babić, koja je svečano otvorila novu kuglanu. Poseban događaj koji je obilježio ovu manifestaciju jeste gostovanje zagrebačkog KK “Medveščak”, na čelu sa specijalnim gostom Nikolom Dragašem, koji je poznati kuglaš bivše države, te trostruki svjetski prvak u kuglanju.

Nakon obraćanja gospodina Dragaša i razmjene poklona između ova dva kluba, koja ove godine proslavljaju specifičan jubilej jer su oba osnovana 1958. godine, upriličeno je i ispaljivanje prvog hica na novoj kuglani, što su učinili Nikola Dragaš i Salko Lukhodžić, nekadašnji rivali u reprezentaciji Jugoslavije.

U najljepšoj sportskoj atmosferi odigrana je i utakmica između ova dva kluba, a rezultat na kraju utakmice iznosio je 6:2 u korist KK “Medveščak” Zagreb. Najbolji u redovima KK “Bosna” Visoko bili su Kemal Nurudinović i Dženan Ganić, koji su ujedno i osvojili meč poene za Bosnu.

Više fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/visokocoba?ref=hl