Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upozorenjem se oglasila Sindikalna organizacija JKP “Visočica” Visoko

protest visocicaKao što su jutros mogli primijetiti stanovnici u dijelovima Visokog u kojima je petkom planiran odvoz smeća, da odvoza nije bilo, uputili smo se jutros i u „Visočicu“ da bismo saznali o čemu je riječ, odnosno zbog čega nije bilo odvoza smeća. Tamo smo zatekli većinu radnika ove firme, koji su se organizirali, a razlozi su prema njihovim riječima, nova registracija firme, kao i reforma firme, za koju kažu jesu, ali u dogovoru sa sindikatom. Upozorenjem se oglasila i sindikalna organizacija JKP „Visočica“, a Upozorenje vam prenosimo u cjelosti, s nadom da će ovaj problem već u toku dana biti riješen, te da će biti nastavljene redovne aktivnosti koje obavlja ovo preduzeće:

PREDMET: UPOZORENJE

Poštovana Načelnice!

Saznajemo da je danas zakazan vanredni sastanak Nadzornog odbora i da hoćete novu registraciju firme, novu organizaciju, sjedište firme, nove ljude itd., bez znanja sindikata i svih uposlenika koji su ovu firmi digli na noge odvajajući zadnji zalogaj od svojih usta (ulaganje u vodovod, kanalizaciju, mehanizaciju i opremu i sam rad na uštrb naših primanja i slobodnog vremena za dobrobit svih nas).

Na zadnjem sastanku sa Vama dobili smo obečanje da neće biti nikakvih reformi bez znanja sindikata.

Međutim, vidimo da Vi radite bez nas i na svoju ruku, posljednji put Vam šaljemo upozorenje ili ćemo mi upotrijebiti jedinu prava stvar koja se pokazala u ovakom teškom vremenu tj. radikalne mjere.

Tražimo da odmah zaustavite sve aktivnosti i obavijestite sindikat.

Mislimo da imate prećih stvari:

–  preko 7 hiljada nezaposlenih na općini Visoko

–  KTK

–  Vitex

–  Bosnagraf

–  Asfaltgradnja

–  Velepromet

–  Gradska groblja

S poštovanjem!                                                                                                                            

Sindikalni odbor Jkp “Visočica” Visoko