Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopćenje sa 72. sjednice Kolegija Skupštine ZDK

skupstina zdk sretko radisicObavještavamo Vas da je dana 10.02.2014. godine, održana 72. sjednica Kolegija Skupštine Zeničko-dobojskog  kantona  na kojoj je Kolegij razmatrao trenutnu bezbjedonosnu situaciju na području Zeničko-dobojskog kantona uzrokovanu  održanim i najavljenim protestima, kojom prilikom je zauzeo stav da podržava opravdane proteste građana uzrokovane  lošom socijalno-ekonomskom situacijom, nezaposlenošću i nerješenim radno-pravnim statusom radnika nastalih kao posljedica loše izvršenih privatizacija i raznih koruptivnih aktivnosti ali da smatra da se isti ne mogu rješavati silom i rušenjem imovine koja je zajedničko vlasništvo svih građana već konstantnom komunikacijom i razgovorom, te mirnim demonstracijama, bez bilo kakvih nasilnih aktivnosti.

U tom cilju Kolegij će u narednim danima održavati svoje sjednice i iznalaziti načine za rješavanje i prevazilaženje aktuelne situacije, te da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine razmatrati podnesenu ostavku premijera i članova Vlade Kantona, koja je još jednom ozvaničena na sjednici Kolegija.

Kolegij još jednom apeluje na sve učesnike protesta da se suzdrže od bilo kakvog nasilja i rušilačkih aktivnosti, te da mirnim izražavanjem nezadovoljstva i pregovora sa nadležnim organima pokušaju iznaći najbolje rješenje.

S poštovanjem,