Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Protesti pokazuju kako je došlo vrijeme za raspisivanje vanrednih izbora

bps logoBPS-Sefer Halilović smatra da protesti građana Bosne i Hercegovine pokazuju kako je došlo vrijeme za što skorije raspisivanje vanrednih izbora u BiH, jer su stvoreni svi uvjeti za to. 

Vlada Federacije BiH ne funkcioniše, Ustavni sud FBiH ne vrši svoje funkcije, kantonalne vlade u Tuzli, Zenici i Sarajevu su već podnijele ostavke, Vijeće ministara BiH je potpuno politički razdijeljeno, a razne instance istražnih organa već više od 17 godina ne vrše svoj posao onako kako bi trebalo. Zbog čega je nepravda u BiH postala sistemski zaštićena, a narod  potlačen u svakom smislu.

Bosanskohercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović apsolutno razumije ekonomsko – socijalnu situaciju u kojoj se naši građani nalaze, a na koju upozoravamo još od 1996. godine. Još od tada su se naše fabrike i preduzeća počeli pljačkati, a naši građani obespravljivati.

Upozoravali smo na kriminaliziranje i privatiziranje državnih institucija. Upozoravali smo i na procese koji vode dezintegraciji države, kao i sistem loših zakona koje su neki nosioci funkcija zloupotrijebili i zemlju doveli u stanje beznađa.

 Iz tog razloga nam je potreban novi sistem vrijednosti i novi set zakona koji će kazniti svaku vrstu kriminala. 

U potpunosti podržavamo ugrožene građane, prevarene borce i radnike, iznevjerene studente, te u beznadežnosti ostavljene invalide i našu omladinu.

Osuđujemo svaku vrstu nasilja, paljenje i fizičke sukobe pri čemu uglavnom stradaju nevini ljudi i njihova imovina. Imovina države i građana BiH mora biti zaštićena jer će ona, kad – tad, doći u ruke pravednih političkih struktura i naroda i policija mora spriječiti  njeno uništavanje. Svako rušenje simbola države BiH ide na ruku onima koji dvadeset i četiri godine pokušavaju da sruše našu državu.

Sektor za komunikaciju

BPS-Sefer Halilović OO Visoko

 

Posted in BiH