Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana prva redovna Skupština Vijeća mladih općine Visoko

vmo skupstinaU Velikoj sali Općine Visoko održana prva redovna Skupština Vijeća mladih općine Visoko kojoj su prisustvovale sve članice ovog krovnog udruženja. Predsjednikom Skupštine proglašen je gdin Edin Islamović. Na skupštini se, između ostalog, razmatrao Izvještaj o dosadašnjem radu Upravnog i Nadzornog odbora, kao i pristup jedne od novih članica, tačnije „Opstanak“, čineći naše Vijeće mladih jednim od najmnogobrojnijih u BiH.

Dosadašnja predsjednica Vijeća mladih općine Visoko, gđica Emma Knezović, predstavila je prisutnima Izvještaj o radu za 2013. godinu: “U izvještaju se nalaze kompletni podaci načina rada našeg udruženja za prošlu godinu, te provedeni projekti. Predstavljen je proces registracije, procedura i način rada, odluke koje smo usvojili do sada i sl.” riječi su gđice Knezović. Gospođica Knezović je u međuvremenu postala multiplikator u SHL organizaciji, poručivši svim prisutnim da se odazovu javnim pozivima FOP programa sa kreativnim idejama, kako bi zaista pokazali da imamo aktivnu omladinu. U nastavku Skupštine su jednoglasno izabrani novi predstavnici Upravnog i Nadzornog odbora. Za novog, mladog i ambicioznog predsjednika odabran je gdin Eldin Alimanović, koji je do sada bio predsjednik Nadzornog odbora, ali svojim radom, motivacijom i idejama je prepoznat kao najbolji izbor za pomenutu funkciju. Sveukupno, mladi su se jednoglasno složili da je gorući problem ovog krovnog tijela mladih što su još uvijek bez krova nad glavom, i zbog toga, nemaju mogućnost da se aktivnije i adekvatnije pozabave planiranim aktivnostima.

Stoga, apelujemo predstavnike Općine Visoko, kao i ostale ljude koji u mladim naraštajima našega grada prepoznaju ambiciozne, sposobne i aktivne buduće lidere, da konačno, nakon više od godinu dana, riješe pitanje smještaja Vijeća mladih.