Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Đemil Ugarak: “Ne mogu i neće Zenica i Sarajevo birati predsjednika OO SBB-a Visoko!”

dzemil ugarakNakon našeg posljednjeg objavljenog teksta, a vezano za izbor budućeg predsjednika OO SBB-a Visoko reagovao je Đemil Ugarak, prvi predsjednik i osnivač ove stranke u Visokom, bivši ministar privrede ZDK i doskorašnji predsjednik OO SBB-a u drugom mandatu.

” Ovom prilikom želim da reagujem na vaša posljednja i nedobronamjerna pisanja o situaciji u visočkom SBB-u. Želim da vam pojasnim da u Visokom predsjednika OO SBB-a neće birati niti Zenica niti Sarajevo. Po Statutu stranke, novog predsjednika će izabrati Općinski odbor stranke koji broji 34 člana. Predsjednika ćemo birati između četiri kandidata i to tri naša aktuelna vijećnika Nevzeta Begić Jasmin Omanović i Vahid Ramić, te Kemal Mušinbegović. Da bi neko od njih postao predsjednik mora da dobije 50% glasova članova Općinskog odbora plus jedan glas. Ukoliko niko od pomenutih kandidata u prvom krugu ne dobije potrebni broj glasova, onda po Statutu dva sa najvećim brojem glasova idu u drugi krug glasanja. To je dakle jedini legalni put izbora novog predsjednika, sve ostalo su dezinformacije”  -izjavio je za Visoko.co.ba Đemil Ugarak.

U slučaju uvođenja Povjereništva, način izbora novog predsjednika i tumačenje Statuta SBB-a nema važeću i presudnu ulogu.