Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Frenkie: “Jedino ako me uhapse”

frenki plakat 2014Sasvim slučajno se podudarilo da naziv događaja koji organizuju Galerija Kovo i Visoko.co.ba nosi naziv “Revolucija kroz zvučnik” kao jedan stih iz Frenkijeve pjesme koja je rađena namjenski za CD pod nazivom “Dosta”. Interesantno je i to da je gost našeg privatnog party-ija upravo iz Tuzle gdje se dešavaju demonstracije, a domino efektom iste se šire i na ostale dijelove Bosne i Hercegovine pa tako i naš kanton, tačnije iste su održane u Zenici i Kaknju. Visočki događaj koji zajedno sa Glerijom Kovo poklanjamo našim posjetiocima odnosno kupcima Galerije Kovo za sada nije doveden u pitanje bez obzira na sva dešavanja u državi. Na naše današnje sms pitanje upućeno Frenkiju “Da li situacija u Tuzli ugrožava sutrašnji koncert” stigao je odgovor “Jedino ako me uhapse”. Podsjećamo, sutrašnji koncert na kojem nastupaju Frenkie, Konta, Shtuka, MC Mido i DJ Eli počinje zvanično u 21.00sati, s tim da će DJ Eli već od 19.00 sati početi sa svojim dijelom programa koji će biti nastavljen i nakon nastupa trenutno najpopularnijih hip hop izvođača u BiH. Kompletan događaj je nekomercijalnog tipa, i pozivnog je karaktera, za isti ne postoje ulaznice i u potpunosti ima neprofitni karakter. Jednostavno smo se odlučili da publiku u Visokom koja je malo drugačijih shvatanja od Zvezda Granda, i ZMBT počastimo nečim drugačijim. Bez sponzorske pomoći Galerije Kovo ne bi bili u situaciji da finansijski sami organizujemo jedno ovakvo okupljanje malo drugačijih Visočana i prijatelja sa strane.

– “Otkako postoje Kovo Komerc i Galerija Kovo najdirektnije smo uključeni u društveni život Visokog, počev od NK i RK Bosna preko raznih drugih kulturnih dešavanja. Mi smo visočka firma i shopping centar koji zapošljavaju Visočane, plaćamo porez ovdje i podržavamo svaku smislenu ideju. Sa portalom Visoko.co.ba sarađujemo otkako postojimo, nekako smo iste godine i nastali ako se dobro sjećam to je bilo 1998.godine. Drago mi je da smo zajedno u ovom projektu i ne sumnjam da će to sve biti kako treba – izjavio je za Visoko.co.ba Zekerijah Kovo, vlasnik Kovo Komerca i Galerije Kovo.

Radi što bolje organizacije i ozbiljnosti kompletnog događaja još večeras će biti postavljena oprema u diskoteci Puls te urađena i tonska proba. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji  i vidimo se sutra.