Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bivši načelnik općine Kakanj Mensur Jašarspahić “Suri” pristupio SDU BiH

Mensur- Jasarspahic- SuriBivši načelnik Općine Kakanj Mensur Jašarspahić “Suri”, nakon što je u julu prošle godine istupio iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, pristupio je Socijaldemokratskoj uniji (SDU) BiH, saopćeno je iz SDU BiH. U saopćenju se navodi da je Jašarspahić nakon razgovora sa predsjednikom SDU BiH Nerminom Pećancem odlučio da pristupi u SDU BiH i “da svojim ličnim angažamnom pomogne dalju afirmaciju istinske socijaldemokratije koju baštini SDU BiH”.        

“Nakon istupanja iz SDP-a BiH, bivši načelnik općine Kakanj i bivši član Glavnog odbora SDP-a BiH nije bio politički aktivan, a svoje pristupanje u SDU BiH, Jašarspahić je opravdao činjenicom da je ova stranka trenutno jedina istinska socijaldemokratska opcija na političkoj sceni u BiH”, navedeno je u saopćenju. U saopćenju se kaže da je Jašarspahić političku karijeru započeo 1977. godine, kao predsjednik omladine OOUR-a “Visoke peći” u zeničkoj “Željezari”. Obavljao je i dužnosti delegata u Vijeću udruženog rada općine Kakanj u vremenu 1980. do 1982. godine, delegata u Skupštini opštine Kakanj 1984. do1986. godine, a od 1986. do 1991. godine funkciju delegata u Skupštini SR BiH, u Vijeće udruženog rada.         

Na izborima 2000. godine izabran je kao kandidat SDP-a BiH u Općinsko vijeće Kakanj. Na funkciju načelnika u Kaknju prvi put je izabran 1. jula 2002. godine, a ovu dužnost obavljao je do 27. novembra, kada je voljom vijećnika Općine Kakanj smijenjen s te pozicije. Na lokalnim izborima 2004. godine ponovno je izabran na dužnost načelnika Općine Kakanj, a i na lokalnim izborima 2008. godine reizabran je na istu funkciju.

“Pristupanjem Mensura Jašarspahića ‘Surija’, SDU BiH je dodatno pojačao svoje redove posebno u Zeničko-dobojskom kantonu, a i šire, te još jednom dokazao da ljudi vrlo dobro prepoznaju naš socijaldemokratski put i političku principjelnost i dosljednost u afirmaciji istinske ideje socijaldemokratije u BiH”, poručili su iz SDU BiH.

Onasa/Visoko.co.ba