Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tri potpredsjednika i PR, niko iz Visokog

sbb bihSBB BiH je stranka koja je na prvim izborima na kojima je učestvovala u Visokom ostvarila odličan rezultat, Fahrudin Radončić je odmah iza Željka Komšića bio kandidat za predsjednika koji je dobio najviše glasova, a Meldina Ugarak je direktno kao jedina iz Visokog ušla direktno u Skupštinu ZDK. Nakon toga na lokalnim izborima OO SBB je osvojio najviše glasova nakon SDA, a njihov kandidat za načelnika je bio drugi po broju osvojenih glasova iza pobjednice izbora Amre Babić. Nakon toga iz raznoraznih razloga došlo je do učestalih smjena na čelu ove stranke i isključivanja pojedinih članova. U ovom trenutku OO SBB Visoko nema predsjednika, a dobit će ga vjerovatno opet nekim potkusirivanjima i vraćanjem dugova iz ministarskih mandata po principu “ja tebi, ti meni, pa ko više da”.

Kompletna situacija i loš rad OO SBB-a Visoko odrazio se i na višem nivou. Kako je pet delegata iz Visokog podržalo Mirsada Isakovića u borbi za predsjednika KO SBB ZDK, tako im je ovaj i uzvratio. Naime, Kantonalni odbor SBB BiH Zeničko-dobojskog kantona održao je redovnu sjednicu, u petak 31.01.2014. godine u hotelu „Internacional“ u Zenici. Na sjednici su, na prijedlog predsjednika gospodina Mirsada Isakovića, jednoglasno izabrani novi potpredsjednici ovog Odbora, članovi Izvršnog odbora i PR – osoba zadužena za odnose sa javnošću. Izabrani potpredsjednici su: Adaleta Tahirović-Bedak iz Zenice, Ćamil Zaimović iz Breze i Nermina Krzić iz Maglaja, a  novi PR  je Taib Bajramović iz Zenice.

Kao što možemo vidjeti iz priloženog za odlične izborne rezultate iz 2008. i 2012. godine u odnosu na 12 drugih gradova u ZDK Visoko je dobilo NIŠTA, pa samim tim birači u Visokom stranci Fahrudina Radončića na Općim izborima ove godine na to NIŠTA treba da uzvrate sa NIŠTA, a onda neka Mirsad Isaković u Sarajevu traži razloge i pravda nagli pad popularnosti ove stranke u Visokom.