Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Povjereništvo, Kemal Mušinbegović ili neko od aktuelnih vijećnika pitanje je sad?

sbb lega radoncicNije to tako davno bilo kada smo pisali o tome kako će doći do promjena unutar OO SBB-a Visoko. Nagovještavali smo tog 30.10. prošle godine uvođenje Povjereništva u OO SBB-a Visoko, a odmah nakon objavljenog teksta dobili i oštar demanti u pismenoj formi u kojem nam je tadašnji v.d predsjednika KO SBB ZDK, Mirsad Isaković, a današnji predsjednik između ostalog rekao: 

“Želim naglasiti da zvanični stav KO SBB BiH ZDK nije da se uvodi bilo kakvo Povjereništvo u OO SBB BiH Visoko. Naprotiv, kao stranački kolega, prijatelj i bivši radni kolega duboko poštujem g. Đemila Ugarka i njegov nesebični doprinos kako u radu stranke, tako i u profesionalnom i ljudskom smislu. Određena mimoilaženja, ako ih i ima, bila su i bit će rješena legalnim putem i KO SBB BiH ZDK ima puno povjerenje u odbor koji vodi g. Ugarak, te smatra da će nastaviti sa iznimno dobrim radom koji su potvrdili i rezultatima na prethodnim izborima.”

sbb pekic4

Bila je ovo politički mudra unutarstranačka izjava iz razloga što su Isakoviću bili potrebni glasovi iz Visokog prilikom njegovog imenovanja za predsjednika KO SBB ZDK. Nakon što je svih pet SBB ruku iz Visokog glasalo za Isakovića koji će postati predsjednik u javnost je procurila informacija da će ipak doći do smjene na čelu visočkog ogranka. Lično Isaković je u Visokom predočio skoru promjenu na mjestu predsjednika, a onda ostavio članstvo i simpatizere u nedoumici oko toga ko će biti naredni predsjednik. Navodno sada to treba da prođe određene procedure, što je drugo ime za kalkulisanje i političko potkusirivanje. Pitanje je šta odgovara Isakoviću i šta želi predsjednik stranke. Da li da se stranka prepusti jednom od aktuelnih vijećnika u OV Visoko i tako nastavi otprilike tamo gdje je stao Đemil Ugarak ili da se napravi čistka u svakom smislu te riječi, raskinu “tajne i privatne koalicije” i postavi potpuno novi kadar uz Kemala Mušinbegovića koji je na prošlim lokalnim izborima kao kandidat za načelnika ove stranke dobio 3.397 glasova ili 17,6% što je bilo odmah ispod aktuelne načelnice Babić koja je osvojila 5.908 glasova ili 29,7% od ukupnog broja glasača. Mušinbegović je osvojio više glasova nego sva četiri vijećnika SBB-a koja je stranka dobila odmah nakon izbora.

Uskoro će se riješiti i ta dilema, preovladavat će interesi između onih ko je koga čime i koliko zadužio, nasuprot interesa da ovoj stranci koja je do sada bila neozbiljna opozicija treba potpuno unutrašnje prestruktuiranje. 

Na nekoj od slika koje objavljujemo kao podsjećanje na predstavljanje kandidata za prošle lokalne izbore, možda prepoznate i budućeg predsjednika/predsjednicu stranke.sbb ugarak dario radonciclega sbb 2sbb kod pekica1sbb kod pekica