Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lokalni volonterski servis i u Visokom!

damar omladineUdruženje „Damar omladine“ obavještava sve mlade sa područja općine Visoko da naše Udruženje otvara Lokalni volonterski servis koji će se nalaziti u sklopu kancelarija Udruženje na adresi: Bakračeva br.1 (Zgrada BTS-a) u Visokom.
Lokalni volonterski servisi (LVS) su strukture koje razvijaju volonterizam u svojim lokalnim zajednicama u skladu sa osnovnim principima volonterskog menadžmenta. Specijalizovani su za registrovanje zainteresovanih osoba za volontiranje te njihovo upućivanje u organizacije i/ili institucije koje imaju potrebu za određenim profilom volontera. Organizacije civilnog društva koje u svom sastavu imaju lokalne volonterske servise, razvijajući ove strukture jačaju svoje kapacitete za rad sa volonterima, obogaćuju svoje programske aktivnosti te istovremeno volontiranjem doprinose razvoju svoje lokalne zajednice.

Udruženje „Damar omladine“ je jedna od 4 izabrane organizacije civilnog društva koja će imati priliku da uspostavi Loklani volonterski servis u svojoj loklnoj zajednici, a ono što će biti posebno od interesa za mlade jeste što će usposatavom LVS svi naši volonteri imati volonterske knjižice koje će im služiti kao dokazi o volontiranju na određenim projektima našeg Udruženja.

O svim daljim aktivnostima vezano za Lokalni volonterski servis mladi će biti naknadno obavješteni.

Projekt je podržan od strane Omladinskom Komunikativnog Centra – OKC iz Banja Luke kao i od Međunarodnog centra Olof Palme.