Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mozaikov dvogodišnji program All Inclusive

superdamarUdruženje “Damar omladine” obavještava javnost da je zaopčeo sa edukacijom vršnjačkih edukatora na terenu u sklopu Mozaikovog dvogodišnjeg programa All Inclusive.

Drugi trennig za vršnjačke edukatore održan je u Sarajevu, hotel Hollywood, 20.01., 21.01. I 22.01.2014. godine o temi “Vještine prezentiranja”.

Cilj treninga:

Pomoći polaznicima i polaznicama treninga da unaprijede vještine kreiranja i izvedbe uspješnih prezentacija te da naučeno prenesu vršnjacima u svojoj zajednici.

  1. ishodi su:

1. Polaznice i polaznici su nakon treninga u stanju da samostalno pripreme prezentaciju na neku od za njih važnih tema, koherentno organizuju svoje misli u ključne tačke prezentacije, kompetentno koriste govor, vizuelna sredstva i neverbalnu komunikaciju kako bi odaslali razumljivu i uvjerljivu poruku koja će publiku pokrenuti na akciju.

2. Polaznici i polaznice su nakon ovog treninga u stanju organizovati poludnevnu vršnjačku edukaciju u svojoj sredini i prenijeti osnovne strategije i preporuke za uspješno prezentiranje svojim vršnjacima.

Svaka edukacija za vršnjačke edukatore osposobi dvije osobe da te edukacije šire dalje u svojoj zajednici, a organizaciji daje mogućnost da i po tome postane prepoznatljiva u svojoj sredini. Mi biramo osobe koje će biti vršnjački edukatori i na kraju projekta možemo imati 10 vršnjačkih edukatora (tim vršnjačkih edukatora) u kojem će po dvije osobe biti zadužene za određene teme. Radujemo se što ćemo da uključimo i osobe iz marginaliziranih grupa da postanu vršnjački edukatori.

Znanje stečeno na vršnjačkim edukacijama potrebno je prenijeti na još najmanje 200 osoba u našoj zajednici. Mi iskreno vjerujemo da će mladi prepoznati korist od ove vrste usluge koju će edukatori nuditi zajednici i nastaviti raditi i širiti ovu aktivnost i dalje.

Ono što sada slijedi jesu edukacije u loklanoj zajednici, tj. na području općine Visoko, gdje će mladi biti blagovremeno objavješteni i iskreno se nadamo aktivno učestvovati na našim radionicama.