Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Demant na izjavu advokata Vranac Mehmeda

velep5„VELEPROMET – MALOPRODAJA“ VISOKO

DEMANT NA IZJAVU ADVOKATA VRANAC MEHMEDA

Dana 21.01.2014. godine radnici VELEPROMETA su se obratili medijima za svoju situaciju u firmi. Tada smo prozvali advokata Mehmeda Vranca koji je odmah potom dao demant na našu izjavu, ali on izgleda nema spoznaju sa kojim mi informacijama raspolažemo. On priča da od svojih klijenata do sada nije uzeo niti jednu marku, ali isto tako znamo, na osnovu izjava pojedinih njegovih klijenata da je od istih uzimao od 100-200 KM, što drugi advokati od svojih klijenata nisu uzimali, makar se to upotrijebilo za troškove sudskih vještaka.

Isto tako znamo da je pokrenuo stečaj da ne bi ostao i bez te svoje jedne marke jer u svakom slučaju neće izmiriti klijenta što prije toga ne naplati te svoje marke. Mi nismo glupi i nepismeni kako on navodi, jer iza nas stoji radno i životno iskustvo od po 30-60 godina, a on još uvijek ima školsko iskustvo. Kako ga nije stid pričati o prodaji u bescijenje kada je i on jedan od tih koji je za samo jednu radnicu koja je otišla iz Veleprometa 09.11.2010. godine koju je zastupao prodao objekat koji je po procjeni sudskog vještaka građevinske struke dana 01.01.2013. godine procijenio vrijednost 74.919.,00 KM prodao za samo 25.599,24 KM, i time namirio njena potraživanja po osnovu neizmirenih ličnih primanja, a ne i za PIO koja će kako kaže namirivati iz sljedećih prodaja, a sada priča priču da će prvo namiriti doprinose za PIO.

Ovaj podatak je dovoljan da kaže šta znači sudska prodaja objekata kakva bi slijedila i u slučaju stečajnog postupka prema ostalim objektima. Ako je slušao izjavu premijera ZDK za lokalnu TV Visoko mogao je zaključiti da se ubrzano radi na rješavanju slučaja oko VELEPROMET – MALOPRODAJE, te je mogao sačekati još nekoliko mjeseci sa pokretanjem stečaja, ako je htio da dokaže da ne radi samo za svoje interese. Mi isto tako znamo da je većina njegovih klijenata koji su protiv stečaja u ovom trenutku dva dana išla da pokaže spisak klijenata koji su navodno to potpisali. Međutim, nisu dobili potrebne informacije jer je advokat Mehmed Vranac bježao iz advokatske kancelarije da se ne bi suočio sa istim, što navodi na sumnju da isti postoji. Isto tako znamo da je punicu namirio po osnovu neisplaćenih plata, a ne po osnovu doprinosa koji su u svakom slučaju prioritet. Isto tako znamo da smo mi radnici na uštrb svojih primanja izmirili sve obaveze prema njegovom ocu, da bi isti otišao na vrijeme u penziju, ali je njemu to bilo malo, pa je pokrenuo postupak namirenja ostalih potraživanja koje je i ostvario.

Mi smo i dalje mišljenja da advokat Mehmed Vranac radi za lični interes.

S ovim bi naša prepiska sa advokatom bila završena.

S poštovanjem!

Radnici VELEPROMET – MALOPRODAJA