Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kemal Česa: “Novi Pazar ima magičnu moć”

kemal cesa u dresu novog pazaraDvadesetčetvorogodišnji navalni igrač Kemal Ćesa drugi put je na probi u Novom Pazaru. Prošle godine je bio proglašen za najboljeg igrača, a ujedno je bio i najbolji strijelac Prve lige BiH sa 15 postignutih golova. Fudbaler koji je igrao za ekipu Bosne iz rodnog Visokog te ekipu Mladost Doboj iz Kaknja, obje članovi Prve lige Bosne i Hercegovine, kaže da Novi Pazar ima magičnu moć za njega.

– Prvi put kad sam dolazio zaljubio sam se u grad, klub i navijače. Međutim, tada nisam bio spreman da odgovorim zahtjevima jednog Superligaša. U međuvremenu sam se vratio u svoj klub Mladost i žestoko se spremao. Skoro šest mjeseci sam trenirao tri puta dnevno jer je moja velika želja da zaigram u plavo- bijelom dresu Novog Pazara – kaže Kemal Ćesa. Na prvoj kontrolnoj utakmici protiv standardnih prvotimaca Novog Pazara uspio je da, iz brze kontre, postigne pogodak, bio jedan od najboljih aktera tog susreta, zaintrigirao pažnju domaćih ljubitelja fudbala, šefa struke Zorana Njeguša, ali i Uprave Superligaša sa Jošanice.

– Mi smo prije ove kontrolne utakmice sedam dana pakleno trenirali dva puta dnevno i noge su nam bile teške. Međutim, ja nisam mogao da dočekam da zaigram i pokažem koliko sam spreman. Bio sam u ekipi fudbalera koji su došli da se pokažu. Pružio sam sve od sebe. Znam da može i mora još bolje. Drago mi je zbog gola kojega sam postigao, ali bih ih sigurno bilo još da smo uigraniji jer sam vidio da je za to imalo prostora. Šef struke Zoran Njeguš pohvalno se izrazio i o mojoj igri i zalaganju na treninzima i to je od izuzetne važnosti za mene – kaže Ćesa i dodaje da je ono što ga najviše privlači u Novom Pazaru publika koja je po njegovom mišljenju fenomenalna kao i mentalitet ljudi.

– Imao sam nekoliko interesantnih ponuda. Jedna od njih je došla i sa Islanda. Međutim, Novi Pazar se nekako urezao u moje srce i zaista mi je velika želja da zaigram za ovaj klub. Spektakularno je bilo na prozivci kada nas je dočekalo oko 2000 navijača. Ja ću naravno raditi još napornije i žešće, a na šefu struke i Upravi je da odluče da li je to vrijedno za Superligaša sa Jošanice koji ovog proljeća ima evropske ambicije, zaključuje Kemal Ćesa, moguće pojačanje u napadu Novog Pazara.

FK Novi Pazar 1928/Visoko.co.ba