Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radnici “Velepromet – Maloprodaja” izdali su saopćenje za javnost

velep1Veliki broj radnika nekadašnjeg giganta kompanije Velepromet okupio se danas u prostorijama ove firme, s ciljem da javnosti ukaže na probleme s kojima se godinama susreću, ali i da sa javnošću podijele saopćenje, koje je vezano za prodaju nekadašnje Robne kuće Vema. Saopćenje za javnost u cijelosti prenosimo:

„VELEPROMET – MALOPRODAJA“

VISOKO

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Radnici VELEPROMETA radi nagomilanih problema obraćaju se javnosti s ciljem upoznavanja.

Predstavnici radnika su 19.11.2013. godine bili u VLADI ZE-DO KANTONA, gdje ih je primio premijer lično i gdje je upoznat sa situacijom u firmi. Tom prilikom im je obećano da će im Vlada pomoći pri prodaji VEME  preko Agencije za privatizaciju, odakle radnici očekuju da će im biti prvenstveno uplaćen STAŽ.

Od prije nekoliko dana Advokat MEHMED VRANAC, vrši pritisak na radnike zovući ih pojedinačno i tražeći njihov pristanak na STEČAJ. Po našoj procjeni advokat Vranac radi za svoje interese, a ne za interese većine radnika, pa čak ni svojih klijenata koje zastupa. S obzirom da nam je SUD izvršio već prodaju nekoliko objekata u bescijenje, mi smo prinuđeni da po svaku cijenu ovo obustavimo, jer smo do današnjeg dana na uštrb naših primanja SAČUVALI IMOVINU.

Mi ovim putem tražimo da se uspostavi kontakt svih ADVOKATA koji zastupaju radnike i MINISTARSTVA ZA PRIVREDU koji su 100% vlasnici, s ciljem iznalaženja rješenja povoljnog za SVE.

S poštovanjem,

Radnici VELEPROMET-MALOPRODAJA

Današnjem okupljanju radnika Veleprometa prisustvovao je i aktuelni ministar privrede ZDK Muhamed Husić, a o onome što se dešava u Veleprometu bit će upoznata i šira bh. javnost, jer su se za problem okupljenih radnika zainteresovali i drugi bh. mediji.

velepvelep2