Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Emoto potvrdio vanrednost vode iz Bosanske doline piramida

voda emotoVodeći svjetski istraživač molekularne strukture vode Masaru Emoto iz Japana svoju karijeru posvetio je proučavanju vode kao žive materije na koju utiču muzika, energije, osjećaji, intonacije ili vibracije. Emoto je usavršio i tehniku fotografiranja kristalnih struktura vode te objavio nekoliko knjiga o ovoj tematici.

Emoto je bezbroj puta do sada potvrdio teoriju da se voda ponaša kao živo biće te mijenja kristalnu strukturu ovisno o različitim utjecajima. Postao je svjetski slavan kada je ustvrdio da je voda duboko povezana s individualnom i kolektivnom sviješću.

Primjera za ovo je bezbroj, a najpoznatiji su oni koji se vežu za molitve, ljubav, dobrotu, duhovnu muziku…

Naime, Emoto je uzorke vode s različitih lokacija u svijetu snimao bez intervencija, ali i uzorke koje je izlagao različitim utjecajima poput budističke molitve, Mozartovih djela ili heavy metal muzike.

Rezultati su bili zapanjujući. Voda koja je bila izložena molitvama ili pozitivnim emocijama formirala bi pravilne kristalne strukture, dok bi strukture vode izložene negativnim emocijama bile u potpunom haosu. Isto važi i za prirodnu izvorsku vodu koja, bez iznimke, ima pravilne strukture i vodu iz slavine iz gradskog vodovoa čija je osnovna odlika haotična struktura. Nezaobilazno je ovdje spomenuti i da se, vrlo logično, nameće pitanje kakav utjecaj na naš organizam ima, recimo, “energetski mrtva” i haotična voda iz slavine?