Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Druženje sa mladim izviđačima

izv10U četvrtak, 16.01.2014., u planinarskom domu Bočica iznad Kaknja predstavnici Udruženja „Damar omladine“ su održali radionice sa akcentom na ravnopravnost i jednakost u društvenoj zajednici za mlade izviđače koji ispred Odreda izviđača „Visoko“ već nekoliko dana borave u kadrovskoj školi.

Kadrovska škola se odvija pod pokrovitaljstvom World Vision Ureda u Zenici, koji je odabrao predstavnike Damara omladine kao aktiviste koji mladima mogu pružiti svoja znanja i iskustva, te ih upoznati sa značajem uloge pojednica u razvoju lokalne zajednice.

Mladi izviđači su imali priliku upoznati se sa radom i misijom World Vison-a kroz kratki film, te radom i djelovanjem Udruženja „Damar omladine“ nakon čega smo se družili kroz radionice edukativno-zabavnog karaktera.

Udruženje „Damar omladine“ se zahvaljuje na partnerstvu i podršci World Vision Ureda u Zenici, te Odredu izviđača „Visoko“ i mladim izviđačima, polaznicima kadrovske škole, na gostoprimstvu i aktivnom sudjelovanju u radu te se nadamo nastavku saradnje u pozitivnoj atmosferi kakva je vladala u četvrtak na Bočici.