Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Trailer za film o volonterizmu i interkulturalnom učenju srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

prijatelji bez granicaFriends without borders ili Prijatelji bez granica je projekt realizovan od strane Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Podrazumijevao je online edukacije i edukacije seminarskog tipa u Sarajevu za koordinatore gradova učesnica u projektu, same razmjene 11 bosanskohercegovačkih gradova, završna manifestacija u Sarajevu za sve učesnike projekta i još mnogobrojne druge aktivnosti gradova pojedinačno. Među 11 bosanskohercegovačkih gradova bilo je i naše Visoko (Banja Luka, Bihać, Brčko, Cazin, Goražde, Istočno Sarajevo, Mostar, Novi Grad, Sarajevo i Srebrenik).

Kroz prethodnih sedam mjeseci učesnici projekta su imali priliku razviti različite vještine sa posebnim akcentom na liderstvo, timski rad i omladinski aktivizam, te kroz trodnevne razmjene upoznati se sa drugim kulturama i običajima i historijskim bogatstvima drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Nakon realizacije projekta, uspješno je objavljen i trailer za film o volonterizmu i interkulturalnom učenju srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini na kom možete vidjeti djelić atmosfere koja je vladala tokom realizacije projekta.

A možete ga pogledati na linku: http://www.youtube.com/watch?v=MmsIAKm0Bfw&feature=c4-overview&list=UUyt5vHEz07l2uW7ervK7Lhw

Posted in BiH