Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zmajići ostali bez EP: Danska bolja od bh. kadeta, šest golova Lončara, četiri Bečaka

bh kadeti

U prvom dijelu kao i tokom cijelog meča igralo se izjednačeno sa obje strane, a tokom cijelog prvog poluvremena vodili su Danci, većinom po jedan i dva razlike, a samo su u jednom trenu vodili sa tri gola prednosti, da bi poluvrijeme završilo rezultatom 16:17 u korist Danske.

Početak drugog dijela bio je sličan dešavanjima iz prvog poluvremena, a Zmajići su do prvog vodstva stigli u 41. minuti kada smo poveli sa 23:22. Poveli smo i sa 24:23, i to sa igračem manje, ali su nam onda domaćini napravili seriju od četiri uzastopna gola, pa su otišli na 27:24 u 48. minuti, nakon čega je selektor Mrkonja pozvao minutu odmora. 

Golom Hrstića smo uspjeli doći na 27:25, ali Danci su sa dva brza gola otišli na “+4”, prvi put na meču i to je bila naznaka da idu ka pobjedi. Minutu prije kraja smo uspjeli doći na “-2”, ali to je bio posljednji trzaj naše reprezentacije s obzirom da je do kraja ostalo 50 sekundi. Do  kraja još jedan gol Danaca za konačnih 32:29. 

Matej Hrstić je postigao osam golova iz 21 pokušaja, dok je Vladan Lončar dodao šest golova iz 11 pokušaja, a Eldar Bečak je gađao četiri od pet.

 

 
 scsport.ba/visoko.co.ba