Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zmajevi bez Faruka Vražalića na Portugal

faruk vrazalic

Naša reprezentacija nakon pet kola ima pet pobjeda, i već nakon prošlog meča sa Estonijom u Vitezu smo ostvarili plasman u baraž, pa će tako današnji meč sa Portugalom biti prijateljskog karaktera u kojima će priliku dobiti igrači koji su manje igrali u prethodnim mečevima, tu se prije svega misli na Faruka Halilbegovića, lijevog beka TV Emsdettena koji je u prethodnim mečevima dobijao vrlo malo prostora. Selektor Dragan Marković prije puta u Portugal je rekao:

“Ne idemo turistički u Portugal. Idemo da pobijedimo i da se učimo da pobjeđujemo velike ekipe u gostima. Ponosan sam na ekipu zbog dosadašnjeg učinka i plasmana u baraž prije posljednjeg kola. No, ne smijemo dopustiti opuštanje, od igrača očekujem maksimalnu ozbiljnost. Svaka utakmica nam mora biti važna, radi se o ugledu reprezentacije. Mnogi nisu vjerovali da ćemo na ovaj način završiti kvalifikacije. Igra je u nekim trenucima bila odlična, a nekada nije bila najbolja. No, moramo biti zadovoljni jer je ovo uspjeh za ovu generaciju. Portugal je prije kvalifikacija bio prvi favorit u grupi i sigurno je da će u nedjelju biti teško. Ne smijemo dozvoliti opuštanje, ako mislimo da postanemo ozbiljna reprezentacija” – bile su riječi selektora Markovića

Inače on danas u Mafri ne može računati na desno krilo Faruka Vražalića koji je povrijedio prst šuterske ruke i bit će šest sedmica van terena, pa će danas više prostora za igru imati mladi Josip Ereš. Dakle, danas od 16 sati Portugal – Bosna i Hercegovina uz direktan prijenos na BHT-u. 

 

 scsport.ba/visoko.co.ba