Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Trikolori prejaki za naše kadete, Lončar osam golova, Bečak tri gola

 bh kadeti

Početak utakmice nije dobro krenuo za izabranike Jasmina Mrkonje, s obzirom da je u 12. minuti bilo 12:6 za Francuze, a najraspoloženiji u našem timu je bio Matej Hrstić dotada. Ali tada se Hrstiću pridružuje lijevi bek Vladan Lončar te njih dvojica uspijevaju istopiti prednost Francuza na samo gol zaostatka, bilo je 13:12 u 20. minuti. Do kraja poluvremena izjednačena igra na obje strane, a odmoru je bilo 19:17 za Francusku.

Drugi dio smo sjajno otvorili i izjednačili na 19:19 preko Lončara i Bečaka, ali uporni i kvalitetniji protivnik nije se dao iznenaditi pa je u 44. minuti imao “+5”, bilo je 28:23. Nisu se Zmajići predavali pa smo u 50. minuti ponovo došli na “-2”, 30:28. Međutim, nekoliko grešaka i promašaja dali su krila Francuzima da se ponovo odvoje na pet golova prednosti, 33:28. 

Do kraja ipak nismo imali snage da pružimo otpor Francuzima, te smo poraženi sa 36:31. U našem timu su prednjačili Hrstić sa 11 golova, te Lončar sa osam. Drugi naš igrač Eldar Bečak je postigao tri gola.