Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bravo Zmajići: Hrstić i Šešić srušili Bugarsku, dva gola Lončara

bh kadeti

Izabranici Jasmina Mrkonje su bili bolji od Bugarske sa 29:23. Naši kadeti su tokom cijelog meča imali dominaciju i na kraju sasvim zasluženo slavili. Golom Šešića Zmajići su poveli sa 1:0, a Bugari su nakon prvog svog napada imali sedmerac koji su promašili, da bi u trećoj minuti izjednačili preko Gerogieva. Do 11. minute se igralo gol za gol, u kojem bi naši momci vodili a Bugari stizali. Krajem 11. minute rezultat je glasio 5:4 u korist naše reprezentacije, sve naše golova postigli su Dean Šešić(3) i Matej Hrstić(2). 

U 17. minuti prvi put smo imali “+2” kada je Ranko Božić pogodio za 5:7, a šest minuta kasnije naši kadeti golom Vladana Lončara idu i na “+3”, bilo je 6:9. Sjajna igra Zmajića nastavljena je do kraja poluvremena predvođeni sjajnim Šešićem i Hrstićem uspjeli otići na “+4”, pa je na poluvremenu rezultat glasio 14:10 u korist naše reprezentacije. 

Drugo poluvrijeme je počelo promašajem Bugara tačnije Mincheva, a mi smo preko Harisa Bašića otišli na “+5”, bilo je 15:10 u 32. minuti. Nakon toga serija Bugara od 1:4, za 16:14 u 35. minuti. No, sjajni Matej Hrstić nas vodi na tri gola razlike, i to svojim šestim golom za 17:14. Uspjeli su se Bugari vratiti na dva gola zaostatka, ali onda se bude dva naša najbolja igrača u ovom meču Šešić i Hrstić, te uz podršku ostalih pravimo seriju od 4:1, za 21:16 u 44. minuti. 

Deset minuta prije kraja meča rezultat je glasio 22:18 u korist naše reprezentacije i trebalo je samo mirno privesti utakmicu kraju. Bugari su uspjeli prići na tri gola, ali Mario Pavlak i Dušan Đurić sa po dva gola i Dean Šešić sa jednim nas vode “+6”, minutu i pet sekundi prije kraja kada je bilo 28:22. 

Našu reprezentaciju su predvodili Dean Šešić sa deset golova, te Matej Hrstić sa  devet golova. Dušan Đurić je dodao četiri, Vladan Lončar, Ranko Božić su postigli po dva gola, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Eldar Mehić i Kristijan Jarak. Drugi naš igrač Eldar Bečak nije se upisao u listu strijelaca. 

 

scsport.ba/visoko.co.ba