Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočani Emir Omanović i Emil Bećar pojačali Vogošću

emil becarAli zato su se ekipi Senada Skopljaka priključili srednji bek Emil Bećar te lijevo krilo Emir Omanović.

Emil Bećar je iskusan igrač i dugo godina je u našoj Premijer ligi, karijeru je počeo u visočkoj Bosni koju je napustio na početku ove sezone zbog neslaganja sa trenerom Handžićem. Osim visočke Bosne nastupao je za Konjuh, Osijek, Novi Pazar, te Gračanicu, a povodom dolaska u Vogošću za naš portal je rekao:

“Drago mi je da sam u Vogošći, ekipa igra jako dobro i mislim da se možemo izboriti za treće mjesto i doigravanje za prvaka. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi, imamo prostora za napredak i nadam se da neću iznevjeriti očekivanja”- rekao je Bećar

Emir Omanović je 22-godišnjo lijevo krilo koji je prošao sve mlađe selekcije visočke Bosne, gdje je nekoliko godina nosio dres seniorskog tima. Bosnu je napustio prošle godine na kraju sezone, a formu je ove sezone održavao samostalno, i u ligašu lige Herceg-Bosne ekipi Kiseljaka. Za naš portal kaže:

“Drago mi je da sam ponovo dobio priliku da zaigram u Premijer ligi, zahvalan sam treneru Skopljaku na ukazanoj prilici, dat ću sve da je opravdam. I očekujem da Vogošća u nastavku odigra još bolje i da se plasiramo među prve tri ekipe”- rekao je Omanović.

scsport.ba/visoko.coba