Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počinju aktivnosti u lokalnoj zajednici

damar omladineUdruženje „Damar omladine“ nakon pauze za novogodišnje praznike  počinje  sa svojim aktivnostima u lokalnoj zajednici, pa je tako danas u prostorijama JU „Centar za kulturu i edukaciju“ u Visokom Forum teatar našeg Udruženja počeo sa prirpemama predstava što i jeste cilj projekta, odnosno upotreba teatra u edukaciji, da se problemom stereotipa i uzrokom diskriminacije bavi kroz različite pozorišne aktivnosti.

Osim ovoga već su počele i pripreme za prezentaciju Prijateljskog centra za zdravlje mladih kojeg će osim vršnjačkih edukatora promovirati i uposlenici JU “Dom zdravlja“ Visoko, gdje je ovog mjeseca sa JU “Dom zdravlja” potpisan i memorandum o saradnji. Prezentacije su planirane da počnu 27. januara.

U ovo mjesecu, 20.01., 21.01. i 22.01.2014. godine bit će održan i Trening za vršnjačke edukatore pod nazivom: “Vještine prezentiranja”. Pomenuti trening će biti održan u Sarajevu u sklopu dvogodišnjeg programa All Inclusive u kojem je Udruženje “Damar omladine” potpisnik projekta od samog početka.

Još jedna jako interesantna radionica bit će održana u Visokom pod nazivom “Izgradnja tima”.

Cilj radionice je unapređenje praksi, procesa i vještina koje će pomoći jačanju timskog rada unutar organizacije.

Kao rezultati radionice članovi organizacije će:

– Definirati komponente koje određuju kvalitet timskog rada i i mjere za unapređenje timskog rada

– Steći bolje razumijevanje svoje vlastite uloge u timu, kao i uloga drugih članova tima

– Unaprijediti vještine neophodne za efikasan rad tima

Učesnici: 10 osoba: ključni članovi organizacije (zaposleni, volonteri, upravni odbor) i bar tri osobe iz partnerske organizacije koja se bavi pitanjima osoba sa invaliditetom.

Trenerica na ovom programu će biti gospođa Željana Pjevalica.

Ovo je samo dio aktivnosti koje će  Udruženje “Dammar omladine” impelmentirati u toku januara mjeseca.

Ovom prilikom pozivamo malde ljude sa područja općine Visoko da učestvuju u aktivnostima našeg Udruženja te da svi zajedno doprinesemo razvoju lokalne zjednice s ciljem da naša općina bude općina po mjeri mladih.

Adresa na kojo se nalazi naše Udruženje jeste: Bakračeva br. 1 ( Zgrada BTS-a).

Kontakt: damaromladine@gmail.com