Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Inciter, Minions of Seth i Regaining the Crown u Visokom

concert poster 0Metal se nakon dugo vremena vraća u Visoko i to 18. januara kada će u klubu Cult nastupiti tri benda: Inciter, Minions of Seth i Regaining the Crown. Koncert organizuje sarajevski Comrade Booking. Karte će se prodavati na dan koncerta po cijeni od 3KM. Ovo će biti prvo gostovanje u Visokom za poznati zagrebački thrash metal bend Inciter, koji je prošle godine potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Geenger Records, a trenutno pripremaju novo izdanje. Bend je osnovan 2000. godine i do sada su objavili dva albuma “Burned Out Cells” iz 2006. i “Salvation” iz 2010. godine, te live DVD naziva “Incite This Live“. Naša publika ih pamti sa nastupa na prvom sarajevskom Summer Metal Festu 2012. godine.

Minions of Seth je visočki death metal bend osnovan 2004. godine i do sad su objavili dva demo izdanja „Seth“ i „Seth Lives“, a bend nije bio aktivan više od pet godina. Povratničku svirku su imali u maju prošle godine u Visokom kada su svirali zajedno sa češkim bendom Noostrak.

Treći bend podrške je sarajevski newschool hardcore bend Regaining the Crown koji su prije nekoliko dana objavili svoj prvi EP naziva „The City Of Tragedy : The City Of Ghosts“, a trenutno se pripremaju za istočnoevropsku turneju gdje će biti podrška bendovima To Kill Achilles i Here Lies a Warning.