Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Razočarani smo pozivima za saslušanje pogrešnim ljudima i članovima savjeta MZ Kralupi

spiodic sudzukaPoštovani,

Povodom novonastale situacije nakon priloga objavljenog u emisiji Aktuelnosti na RTV  Visoko od 07.01.2013. godine u vezi asfaltiranog puta na dionici Ginje -Dvor u MZ Kralupi imamo potrebu da upoznamo javnost i građane o sljedećem:

Nakon zahtjeva velikog broja građana MZ Kralupi  i obavještenja da su radovi na asfaltiranju puta navedene dionice urađeni nekvalitetno i da je došlo do vidnih oštećenja asfaltne trake odmah poslije završetka radova, vijećnik Nezavisnog kluba Nermin Sudžuka je s tim u vezi  postavio vijećničko pitanje (01.06.2013) na koje je dobio odgovor broj: 03/1-23-7- 468/13 od 02.07.2013. U prilogu Vam dostavljamo ovaj odgovor, sa kojim apsolutno nismo bili zadovoljni i koji je u kondradiktornosti sa faktičkim stanjem na terenu, ali i sa Saopćenjem iz Općine Visoko koje je objavljeno po aktualiziranju ovog problema. Kako je vrijeme prolazilo ošećenja asfaltne površine su postajala sve veća  kao i nezadovoljstvo građana i zahtjevi  da se nešto konkretno poduzme. Nakon  prvih mrazeva u decembru prošle godine na pojedinim mjestima asfalt se bukvalno raspadao u sitne komadiće.  

Od Službe za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline općine Visoko tražili smo na uvid projektnu dokumentaciju, ugovore sa izvođačem radova i nadzornim organom koja nam nikada nije dostavljena niti data na uvid. Nakon toga smo (03.01.2014) tražili susret sa Načelnicom Općine Visoko i iz kabineta načelnice nam je saopćeno da nas ne može primiti. Kako smo iscrpili sve pravne, građanske i vijećničke mogućnosti odlučili smo se na korak da o vlastitom trošku izvršimo analizu i utvrdimo kvalitet izvršenih radova.  

Zvanične rezultate ovog ispitivanja očekujemo krajem ove ili početkom naredne sedmice o čemu ćemo javnost naknadno obavijestiti.

Nezavisni klub vijećnika neće podlijegati nikakvim pritiscima koji su u službi raznih političkih miljea, nego će, kao i do sada biti u službi građana općine Visoko i zaštiti društvenih, a ne ličnih interesa.

Na kraju želimo naglasiti da iza vađenja opitnih kocki na ovoj dionici puta ne stoje nepoznata lica nego vijećnici Nezavisnog kluba vijećnika Općinskog vijeća Visoko Nermin Sudžuka i Elvir Špiodić. Smatramo da je to bilo dobro poznato nadležnima iz općine Visoko i razočarani smo pozivima za saslušanje koji su upućeni od strane Policijske uprave Visoko pogrešnim ljudima i članovima savjeta MZ Kralupi u vezi sa ovim činom.

U budućnosti stojimo na raspolaganju moralno i materijalno svim organima i službama koje su zainteresovane za ovaj događaj.

S poštovanjem!

NEZAVISNI KLUB VIJEĆNIKA OPĆINSKOG  VIJEĆA VISOKO

NERMIN SUDŽUKA I ELVIR ŠPIODIĆ