Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlada ZDK optimistična

zgrada vlade zdkVlada Zeničko-dobojskog kantona je izrazila optimizam u vezi s njenim djelovanjem u 2014. godini. Premijer ZDK-a Munib Husejnagić kazao je da članovi vlade vjeruju da se ide prema pozitivnim pomacima u pogledu realizacije ugovora u privredi, koji su potpisani ili će biti uskoro potpisani, najavljenih razvojnih projekata, ali i realizaciji novih investicija. 

Kantonalna ministrica finansija Sabina Heljić kazala je da će Vlada ZDK u 2014. godinu ući sa 20-ak miliona maraka deficita.

-Ovo ipak nije loše s obzirom na ukupnu situaciju u privredi, i imajući u vidu da 16 miliona KM iz te sume čine namireni računi prispjeli iz 2012. godine, kao i činjenicom što je u prvom polugodištu zabilježen galopirajući budžetski deficit. Trenutnim finansijskim stanjem u ZDK možemo biti zadovoljni – ustvrdila je Heljić. U Vladi ZDK-u očekuje značajne efekte od aktivnosti u privredi, koja je zabilježila blagi rast u 2013. godini, zatim od smanjenja ili ukidanja nekih parafiskalnih nameta za privrednike, kao i značajnog priliva sredstava u kantonalni budžet od koncesionih ugovora. 

Zenicablog.com/Visoko.co.ba