Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ne propustite vrhunski hokejaški spektakl u Zetri od 10.01. do 12.01.2014. godine

hokej-zetraNajveći hokejaški događaj u našoj zemlji, nakon 14. Zimskih olimpijskih igara, bit će odigran u dvorani Juan Antonio Samaranch u Sarajevu. Kompanija Telemach BiH dobila je čast biti generalni sponzor dvjema utakmicama u hokeju na ledu, respektabilne EBEL lige i to HDD Telemach Olimpija iz Slovenije protiv austrijskog VSV iz Vilacha, u petak 10. januara u 19.15 te HDD Telemach Olimpija iz Slovenije protiv KAC iz Klagenfurta u nedjelju 12. januara, u 17.50h.  Povod za odigravanje ovih utakmica je obilježavanje 30. godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva i hokejaške zajednice  Bosne i Hercegovine, Telemach BiH će biti domaćin te čini neizostavni dio organizacije ovako bitnog događaja za grad, državu i cijeli region. Generalni direktor kompanije Telemach BiH, gospodin Željko Batistić ističe izuzetno zadovoljstvo Telemacha koji svojim učešćem doprinosi u organizaciji jednog ovakvog hokejaškog spektakla. Učešće Telemacha na Ice Festu 2014. ima za cilj podsticanje dovođenje velikih sportskih ekipa u Bosnu i Hercegovinu, organizaciju velikih regionalnih, ali i svjetskih takmičenja kako u Sarajevu tako i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine što će svakako imati velikog  utjecaja  u daljem prosperitetu naše države.

Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza BiH najavio je da ćemo na ledu Zetre gledati vrhunske hokejaške ekipe te da će svi koji budu pristuni istinski uživati. Trodnevni spektakl hokeja uveličat će i domaće snage i to u subotu 11. januara. Naime, najmlađi hokejaši sarajevskih klubova odigrat će turnir sa vršnjacima, mališanima iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a bit će upriličena i utakmica veterana. Zaimović ističe da je ponosan sto je jedno ovakvo takmičenje organizovano u gradu Sarajevu što je dalje od velike važnosti za Hokejaški savez BiH samim tim i cijelu državu.

Svima koji ne budu u mogućnosti prisustvovati utakmicama, omogućen je direktan prijenos utakmica putem kanala Sport Klub. Sport Klub je nositelj prava za distribuciju utakmica EBEL hokejaške lige i omogućit će direktan prijenos utakmica u sedam zemalja, te će tako četrdeset miliona ljudi imati mogućnost da pogledaju događaje iz sarajevske Zetre.

Iz Telemacha su izdvojili veći broj karata za svoje pretplatnike. U narednom periodu besplatno će vršiti podjelu karata za utakmice 10-og i 12-og januara. Karte ce dijeliti putem svoje Facebook stranice Telemach BiH. Također zainteresovani pretplatnici mogu se javiti i na kontakt broj 033 756 578.

Iz Telemacha pozivaju da 10. i 12. dođu u Zetru i zajedno uživaju u sportu na ledu.

 

Posted in BiH