Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edina Ferizović na mjesto Fehima Memića, stručni saradnik u kabinetu općinske načelnice Amila Koso

mensud becar carsijskaDugo najavljivana sistematizacija radnih mjesta u Općini Visoko započela je zadnjeg dana stare 2013.godine. Kako saznaje Visoko.co.ba u ranim poslijepodnevnim satima pojedini uposlenici u Općini Visoko dobili su rješenja o svojim novim radnim mjestima, dok su neki nakon Ugovora o djelu konačno dobili zvanična radna mjesta. Najinteresantniji transfer je svakako novo radno mjesto Edine Ferizović dosadašnje pomoćnice načelnice za finansije. Novom sistematizacijom gospođa Ferizović je postavljena na mjesto penzionisanog Fehima Memića u službi za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica, dok je pozicija u službi za finansije bar za sada upražnjena. Razlozi ovakve odluke još nisu poznati.

Amila Koso je konačno dobila radno mjesto, u 2014.godini kandidatkinja sa rednim brojem 2 liste SDA sa prošlih lokalnih izbora koja nije uspjela dobiti dovoljan broj glasova za Općinsko vijeće skrasila se na potpuno novoj budžetskoj poziciji koja se zove “Stručni saradnik u kabinetu Općinske načelnice”, ma šta to značilo. Unaprijeđenje je dobila i Hamida Ćatić u službi za katastar i to internim oglasom. 

Kada je u pitanju nova sistematizacija kako saznajemo trebali bi se desiti i normalni konkursi za popunu nekih radnih mjesta, a to je prilika da javnost vidi do kojih granica nepotizma i udovoljavanju politički podobnima je spremna ići nova vlast koja je veći dio kampanje na prethodnim izborima upravo gradila na priči o nepotizmu i zapošljavanju bliže i dalje rodbine i politički podobnih prijatelja.

{youtube}boxzIzrNVq4{/youtube}