Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tešanj sredina ekološke svijesti, čistoće i reda

udruzenje eko mladiDana, 18.12.2013 godine sa početkom u 18h u SRC Tešanj u organizaciji Udruženja “EKO-MLADI”, a uz podršku Općine Tešanj održana je manifestacija u povodu pune 4 godine uspješne implementacije projekta organizovanog sakupljanja, odvoza i reciklaže PET ambalaže, te u povodu sakupljene dvijemilionite PET boce na području općine Tešanj.

Udruženje je pripremilo i distribuiralo 1000 ulaznica i to oko 900 za učenike i oko 100 za zvanice, naravno sa fokusom na učenike, jer su oni najzaslužniji za uspješnu implementaciju i sakupljenih dva miliona PET boca, naravno uz podršku roditelja, te nastavnika i direktora (bivših i sadašnjih) svih škola, općine Tešanj, aktuelnog i bivšeg načelnika, firme Omorika i JP Rad, građana općine Tešanj i naravno udruženja “EKO-MLADI“, svi zajedno dajući svoj doprinos u dostizanju vizije “Tešanj sredina ekološke svijesti, čistoće i reda“.

Uz veliki broj učenika, manifestaciji je prisustvovao načelnik općine Tešanj g-din Suad Huskić, direktori škola, zvanice, kao i gosti iz udruženja “EKO KORAK“ iz Zavidovića i koordinator za podružnicu Resursnog Ekološkog Centra u Kaknju. Udruženje “EKO-MLADI“ Jablanica-Tešanj je za ovu priliku zahvaljujući donatorima obezbijedilo 28 nagrada za učenike koji su izvučeni slučajnim uzorkom na osnovu broja ulaznice. Najvrednija pojedinačna nagrada ovom prilikom bila je PC Tablet koji je obezbijedio i uručio načelnik Općine.