Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Poraz kadeta za kraj priprema u Grčkoj, Lončar šest, Bečak dva gola

bh kadetiKadetska rukometna reprezentacija jutros je odigrala svoj posljednji meč u Grčkoj, u okviru priprema za kvalifikacije u Danskoj za EP u Poljskoj 2014. godine.

Nakon pobjede nad Grčkom i seniorskim prvoligašem Filippos Beroiasom, naši kadeti su danas doživjeli poraz od vršnjaka iz Grčke rezultatom 37:31. Najefikasniji u našem timu je bio Vladan Lončar sa šest golova, dok je Eldar Bečak dodao dva.

Inače, prema informacijama iz našeg tabora, Grci su imali veliki vjetar u leđa od strane domaćih sudija, pa su tako lakše došli do pobjede. Međutim, ne treba zaboraviti da je turnir prijateljskog karaktera, i da su nam ovi mečevi poslužili za uigravanje i taktiku tako da se ne treba previše osvrtati na sudije, već se okrenuti Austriji, te kvalifikacijama u Danskoj.

Da se podsjetimo, izabranici Jasmina Mrkonje se danas vraćaju u Bosnu i Hercegovinu i imaju slobodno do trećeg januara kada idu u Austriju da odigraju dva meča sa reprezentacijom Austrije, odakle će nastaviti put Danske za odigravanje kvalfikacionih mečeve 10. januara sa Bugarskom, 11. januara sa Francuskom, te 12. januara sa Danskom.