Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju do 9. januara

policija1Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će svakodnevno do 09. januara, u vremenu od 07 do 24 sata, vršiti planirane akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Uprava policije je u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama i stvaranja visokog stepena bezbjednosti saobraćaja na svim putevima na području ZDK, proteklih mjeseci preduzela niz mjera i radnji kako bi se predstojeći vjerski i novogodišnji praznici dočekali u bezbjednom okruženju, kako u oblastima kriminaliteta i javnog reda i mira, tako i u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili su počinili neki drugi prekršaj, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.