Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Paketići za djecu iz Kaknja i Visokog

paketiciU veseloj i vedroj atmosferi, uz interaktivni rad, u kojem su se romska djeca dobro snalazila, World Vision je, u prostorijama kakanjskog Doma kulture, organizirao novogodišnju radionicu sa podjelom paketića. Predstavnici World Visiona novogodišnju radionicu su odradili primjenjujući svoju misiju o djeci, kojom se zalažu da „svako dijete ima život u svoj njegovoj punoći“. Rad ove međunarodne organizacije fokusiran je na rad s djecom, a ove godine projektom su obuhvaćena djeca koja žive u socijalno ugroženim romskim porodicama sa područja Visokog i Kaknja.

Tako su djeca recitovala, pjevala, imala osmijeh na licu, jednostavno bila su sretna dok su sa njima razgovarali animatori ove radionice, a svakako i Djed Mraz. Paketići su bili izdašni, a koliko je tek u njima bilo fudbalskih lopti. Naredna godina je fudbalska, zmajevi su u Brazilu, pa nije ni čudo što su se organizatori ove radionice toga dosjetili.

Novogodišnja radionica uz podjelu paketića se realizuje u okviru Razvojnog programa Lašva, a na inicijativu Udruženja Roma općine Kakanj i UG „Budi mi prijatelj“ iz Visokog. U utorak su sa djecom iz organizacija koje su priredile radionicu družili Amra Kurbegović iz World Visiona i Melina Halilović iz Udruženja građana „Budi mi prijatelj“ iz Visokog.