Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bez obzira na zimu turisti i dalje dolaze

turisti piramidaUprkos zimskim uslovima, lokacije na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i dalje posjećuju turisti, novinari, prijatelji Fondacije i projekta. Tako je u radnoj posjeti podzemnom prahistorijskom lavirintu “Ravne” boravio novinar austrijskog radija Dauerwelle Franc Bergmann koji je, nakon obilaska ove svjetski značajne arheološke lokacije, uradio i intervju s predstavnicima Fondacije te se informirao o najznačajnijim aspektima projekta istraživanja Bosanske doline piramida.

Intervju će biti emitiran na radiju “Dauerwelle”, a s obzirom da je Bergmann i dopisnik za više pisanih medija, prilog će na objavljivanje biti ponuđen i najpoznatijem dnevnom listu u Austriji Krone Zeitung, izdanje za Steiermark – pokrajina Štajerska.

U posjeti Fondaciji boravili su i naši dragi prijatelji planinari iz Tuzle koje smo, kao i uvijek, dočekali s osmjesima na licu. Inače, planinari su jedni od naših najvjernijih posjetitelja, a nerijetko nam u posjet dovode i svoje kolege iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i Evrope.